Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

16-10-2011 Vruchtbare avond in Sportcentrum - Dames doen wat ze moeten doen - Snelste openingstreffer ooit?
« Terug naar overzicht
‘s-Heerenberg - 15-10-2011 Zaterdag was het een vol programma in het thuisbad van ZPCM. Uw verslaggever ging voor u kijken.

Het was een vol programma. Alle teams hadden een thuiswedstrijd. Helaas was ik wat laat, waardoor ik het team met belofte spelers heb gemist. Uit betrouwbare bron mocht ik echter vernemen dat de aspiranten hun wedstrijd hebben gewonnen.

Als 2e act stond Heren 2 op het programma. Hoewel het er in het begin op leek dat ze weggespeeld zouden worden, vochten ze zich knap terug. In de slotfase was daar een hoofdrol weggelegd voor Stijn (scoorde de 6-6) en voor Dennis, die de afsluitende en gelijk makende treffer scoorde. Met een knappe 7-7 ging de wedstrijd ten einde.

Het thuispubliek, dat in redelijke getale aanwezig was, wist dat het daarna de beurt was aan het Dames 1 van ZPCM. De Breuly - een niet onbekende tegenstander - viel de eer te beurt. Gelet op het verleden (maar toch: de in het verleden behaald resultaten bieden geen garantie voor de toekomst), kon dit team eigenlijk niet anders dan winnen. De coach: “Ja klopt. De resultaten dit seizoen van de Breuly zagen er al niet best uit. Toch heb ik de dames vooraf gewaarschuwd. Bij zo’n tegenstander - en zeker ook gelet op het verleden - denk je al snel “ach, dat doen we wel even”. Gedurende vrijwel de gehele wedstrijd speelden jullie goed. Martijn: “Ja, al kan het natuurlijk altijd beter. Maar inderdaad, met uitzondering van met name het begin van het 2e partje, hebben we sterk gespeeld. Zeker het 1e partje was heel sterk. Mooie combinaties. Kansen werden mooi uitgespeeld. En natuurlijk ontkom je er niet aan dat, naarmate de wedstrijd vordert, het spel wat minder wordt. De tegenstand viel ook langzaam aan weg. Overigens mooi dat Hèlen en Leonie een doelpuntje meegepikt hebben.”

Als laatste stond Heren 1 op het programma. De tegenstander - Piranha uit Enschede - was met een indrukwekkend aantal spelers op komen dagen. Aldus begonnen de Heren aan hun wedstrijd. Dat dit team zich echter niet uit het veld had laten slaan door de indrukwekkende opkomst van de tegenstander, bewees Martijn Giezen. Vrijwel direct na aanvang van de wedstrijd brak hij uit en zette 1-0 op het scorebord. De toon was daarmee gezet. Hoewel het nog 1-1 werd, kwam daarna de overwinning niet meer in gevaar en met een mooie 7-2 werd de wedstrijd winnend afgesloten. Dit was overigens niet bij iedereen duidelijk. Zo vroeg de mascotte zich na de wedstrijd af: “Hè, we hebben toch gewonnen? Waarom is het zo stil?” En daar kon ik hem waarachtig geen antwoord op geven! (èMGé)