Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

12-08-2022 Silke Holkenborg GOUD op EK Zwemmen
« Terug naar overzicht
Silke Holkenborg (oud lid van ZPCM en dochter van zwemtrainer Eric Holkenborg) heeft donderdag 11 augustus 2022 in Rome goud behaald.  Wat fantastisch dat Silke mocht deelnemen en met zo een geweldig resultaat.  (Hierna tekst KNZB nieuws:)

Op de openingsdag van het EK Zwemmen in Rome hebben de Nederlandse estafettedames op de 4 x 200 meter vrije slag voor een grote verrassing gezorgd door het goud te veroveren. Imani de Jong (1.58,97), Silke Holkenborg (1.58,92), Janna van Kooten (1.59,92) en Marrit Steenbergen (1.56,26) snelden samen naar een tijd van 7.54,07 en bleven daarmee Groot-Brittannië (7.54,73) en Hongarije  (7.55,73) voor. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland op dit onderdeel de Europese titel pakte.

“We hadden stiekem wel gehoopt op een medaille, maar goud hadden we zeker niet verwacht”, aldus Silke Holkenborg die startzwemster Imani de Jong (3e) afloste en zich niet gek liet maken door de reputatie van Katinka Hosszu. Sterker nog, Holkenborg nam zelfs meer afstand van het Hongaarse fenomeen. Ook Janna van Kooten zwom daarna een uitstekende race waardoor Marrit Steenbergen met nog slechts een kleine (0,19) achterstand op Groot-Brittannië te water ging. “Imani, Silke en Janna hadden super gezwommen, dus ik móest het wel afmaken. Dat ik er na de eerste 100 meter naast lag, gaf me wel een extra boost om voor goud te gaan. Ik weet dat ik goed ben en dat ik dat kan. Het is mooi dat het dan ook lukt.”