Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

12-05-2012 Einde competitie ware apotheose
« Terug naar overzicht
‘s-Heerenberg - 12 mei 2012. Vandaag vond de laatste competitie ronde plaats. Lang had het ernaar uitgezien dat het seizoen voor de Dames, en ook voor Heren 1, in de grote anonimiteit zou verdwijnen. Snel vergeten en weer door gaan.

Hoe anders kan er nu, na de laatste wedstrijd, tegen aangekeken worden. Uw verslaggever was er niet bij, maar werd gebeld door de coach van de dames.

Uw verslaggever had er weinig heil meer ingezien en was dit keer niet afgereisd naar ‘s-Heerenberg. En dat was achteraf wellicht niet zo’n goede keuze geweest. “Jammer”, aldus de coach van de dames.

“U hebt een boeiend slot van de competitie gemist. Oke, toegegeven, het lag niet helemaal in eigen hand. We moesten in ieder geval winnen en hopen dat de anderen steken zouden laten vallen”, aldus een opgetogen coach, zojuist aan de telefoon. “Ik durf te stellen dat het seizoen voor de dames, maar ook wel een beetje voor de heren van het 1e, te kort is geweest. Ik ben enorm blij met de stijgende lijn in ons spel. De laatste 3 wedstrijden zijn echt subliem geweest.”

Uw verslaggever had er al een tijdje geen fiducie meer in. De coach, nog steeds aan de telefoon: “Ik neem het u wel kwalijk, dat u dit mooie team zo de rug hebt toegekeerd de afgelopen periode. Dat hebben mijn dames niet verdiend. Ook al liep het niet lekker. Dat dit team op een hogere plek thuishoort, hebben ze gelukkig de laatste wedstrijden laten zien. En daar was u niet bij!” Daar had hij een punt. “We kwamen best van ver (5e plek), maar hebben ons naar een verdiende 3e plek terug geknokt. Doordat DOS de laatste wedstrijd gelijk gespeeld heeft en Thetis de laatste 2 wedstrijden heeft verloren (waaronder met 10-1 van ons), staan we nu met 24 punten, 1 punt voor Dos. Een ware puike prestatie. Overigens, voor de heren van het 1e geldt iets dergelijks. Door verlies van Rheden, en winst de laatste wedstrijden thuis, zijn zei ook op een 3e plek geëindigd.”

Ik kon uiteraard niet anders dan mijn felicitaties uitspreken. Een competitie met fantastische slotakkoorden, gelijk een waterorgel. èMGé