Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

14-04-2013 Spanning wordt publiek bijna te veel - Dames winnen ook laatste groepswedstrijd
« Terug naar overzicht
Brummen - 14 april 2013. De polodames van Zwem- en Poloclub Montferland hebben de laatste groepswedstrijd gewonnen. Vandaag moest de ploeg aantreden tegen het 2e van Brummen. Door de winst is de ploeg in ieder geval verzekerd van de 3e plek.
Uw verslaggever was ter plekke.

“Het is ongekend spannend dit jaar in de competitie,” aldus de coach, “voor dit week-end was er nog heel veel mogelijk. Zo konden we nog kampioen worden. Maar net zo makkelijk zakken naar een vijfde positie. Door het gelijke spel van de nummer 5 gisteren, is dat laatste gelukkig niet meer mogelijk. En om de derde positie te verbronzen, moesten we vandaag winnen. Nu, dat laatste is gelukt. Het is nu afwachten wat Zetten en Nijmegen volgende week gaan doen.” Zo vertelde de coach na de wedstrijd aan uw verslaggever.

Het venijn zat dit jaar duidelijk in de staart van de competitie. Na een jammerlijk verloren wedstrijd tegen DOS 2, leek zelfs een positie in de top 3 uiterst ver weg. Zeker gelet op het programma in de laatste wedstrijden. Uw verslaggever heeft echter van dichtbij mee mogen maken, hoe deze ploeg sympathieke dames zich heeft weten te herpakken. In twee thrillers werden achtereen volgens de nummer 1 en de nummer 2, Zetten en Nijmegen, aan de kant gezet. Daardoor leek, zeker gelet op de laatste wedstrijd tegen de een na laatste uit de poel, een toppositie toch weer in het verschiet te liggen. “De wedstrijden tegen Zetten en Nijmegen heeft me zeker 3 jaar gekost.”, aldus een uitgelaten coach. “Ik dacht, De Spreng zetten we wel even aan de kant. Gelukkig gebeurde dat ook, al liet dat “even” wel lang op zich wachten. Dit heeft me zeker nog eens 3 jaar gekost.”

Op de vraag hoe dit zo kon, antwoordde hij: “Nou ja, kijk. Ik wil natuurlijk geen excuses zoeken. Maar de keepster kon er helaas niet bij zijn en een van de speelsters heeft een gebroken teen. Gelukkig kon ze wel keepen. En dat zeker niet onverdienstelijk, moet ik zeggen. Verder is een van mijn speelsters ziek. Ze was er wel bij, maar ging er door de spanning bijna aan onderdoor. We kwamen al snel achter en liepen de eerste twee partjes achter de feiten aan. Maar dan blijkt wat een geweldig team dit is. Niet alleen veerkracht, maar ook de drive om er toch voor te gaan. Knokken om te willen winnen. En daarnaast het teambelang boven het persoonlijk belang stellen. Echt respect voor dit team. Voor mij is dit een waar kampioensteam.”

“En nu maar afwachten. Het kan maar zo gebeuren dat we toch kampioen worden. Zowel Nijmegen als Zetten hebben nog een zware klus te klaren. Maar hoe het ook mag aflopen: het is onze verdienste dat geen enkele ploeg nog weet wie kampioen wordt. Alles wordt in de laatste ronde beslist.” aldus een inmiddels bekomen coach. (eMGe)