Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

21-04-2013 Mobielnetwerk centrum Varsseveld bijna plat - Dames toch geen kampioen.
« Terug naar overzicht
Varsseveld 20 april 2013 - Op 20 april was de laatste competitieronde. En zoals uw verslaggever hier eerder al aangaf, konden de Dames van Zwem- & Poloclub Montferland nog kampioen worden. Mits Nijmegen punten zou morsen. Deze ploeg nu, moest in de laatste groepswedstrijd aantreden tegen het eerste damesteam van DOS. Uw verslaggever wilde het van dichtbij meemaken en was er voor u bij in Varsseveld.

Ik was daar overigens niet de enige, zo bleek. Het leek wel of er meer publiek vanuit ‘s-Heerenberg aanwezig was om de ploeg uit Varsseveld aan te moedigen, dan van de thuisploeg zelf.
“Ik moest het toch zelf zien”, aldus de coach van ZPCM, “thuis blijven was geen optie, voelde niet goed.”.

Onder luid gejuich van de ZPCM aanhang, kwam DOS al snel op een 2-0 voorsprong. Het leek aanvankelijk dat Nijmegen hierdoor uit het veld geslagen was. Ze bleven eigenlijk tot het begin van het derde partje achter de feiten aanlopen. “Tot halverwege het derde partje, had ik er nog alle vertrouwen in dat Nijmegen hier punten ging laten liggen. Toen zag je echter, hoe jammer ook, langzaam het verschil komen tussen beide ploegen” aldus de coach “zoals natuurlijk, gezien de stand in de competitie, niet geheel onverwacht was.”

Ondertussen werd er onder het publiek driftig gebruik gemaakt van de mobieltjes, om het thuisfront op de hoogte te houden. Even ging zelfs het gerucht dat het mobiele netwerk rond het centrum van Varsseveld bijna plat lag door de zwemzaal.

En zo zagen we gedurende het derde en vierde partje, de hoop van de dames uit ‘s-Heerenberg, langzaam naar de bodem van het bad zakken.

“Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld. Je wilt als team toch steeds het hoogst haalbare bereiken. Nu, we waren er bijna. Maar we hadden het helaas niet meer in eigen hand. Gelukkig werd er door beide teams hier gestreden. En dat maakt, dat ik er in zichzelf wel mee kan leven. Nijmegen bleek de terechte kampioen. We kunnen DOS dankbaar zijn, dat ze zo’n geweldige tegenstand hebben geboden. En ik ben blij dat Nijmegen er echt voor ging. En dat maakte dit een bijzonder mooi en akelig spannende pot, die ik echt niet had willen missen.” aldus de coach. “Kijk, ik gun het mijn dames zo. Al zoveel jaren werkt en leeft dit team daar naar toe. Maar goed, we hebben een prachtig seizoen achter de rug, waar ik met veel plezier op terugkijk. Daar wil ik mijn dames heel erg voor bedanken. En volgend jaar gaan we er weer gewoon tegenaan. Tot slot, ook vanaf hier, mijn felicitaties aan het 2e damesteam van Nijmegen.”