Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

24-05-2013 Roel over het Kanaal
« Terug naar overzicht


De Kanaaloversteek van Roel komt steeds dichterbij. Tussen 14 en 18 augustus zal hij opgeroepen worden om te starten, dus de laatste drie maanden van zijn voorbereiding zijn inmiddels ingegaan.

Van 11 tot en met 18 mei is hij met coach Esther naar Hyères (Zuid-Frankrijk) afgereisd om daar in zee te trainen. De watertemperatuur is daar nu namelijk vergelijkbaar met de temperatuur van het Kanaal in augustus, dus deze week werd gebruikt om alvast te wennen aan de omstandigheden die hij mag verwachten tijdens zijn oversteek. In Hyères was ook Maurice van den Berge aanwezig, een medekanaalzwemmer die in de week voor Roel zal starten. Daarnaast was Marcel van der Togt er, de hoofdcoach van beide heren. Marcel heeft zelf in 2011 het Kanaal overgezwommen in 14 uur tijd en begeleidt al jaren o.a. kanaalzwemmers, dus hij weet waar hij het over heeft!

In totaal heeft Roel onder leiding van Marcel zo'n 10 uur in zee getraind en daarnaast nog eens vele kilometers gemaakt in het 50 m-buitenbad van Hyères, waarmee deze week een goede voorbereiding was op wat komen gaat. De komende tijd kan Roel weer in het buitenbad van Rees terecht en zal hij regelmatig ergens in de Oude IJssel te vinden zijn. Ook in Nederland zullen er nog zeetrainingen volgen. In de nacht van 27 op 28 juni gaat hij een dubbele IJsselmeeroversteek doen, 44 km in totaal, vermoedelijk ruim 12 uur achter elkaar zwemmen!

Ben je benieuwd naar foto's van bijvoorbeeld het trainingskamp en wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen en wat er allemaal aan zit te komen met betrekking tot dit grote doel, kijk dan op www.roelvanbeek.nl en volg Roel op Twitter (@RoelvBeekKanaal) en Facebook www.facebook.com/Kanaaloversteek2013RoelVanBeek)!

Wil je Roel steunen en een bijdrage leveren aan het goede werk van Bergh in het Zadel voor het KWF, klik dan hier: www.roelvanbeek.nl/sponsor-worden.