Inloggen


Ingelogd! Je wordt zo doorgestuurd...

Over masterzwemmen

Aan het begin van het seizoen 2010/2011 is Zwem- en Poloclub Montferland van start gegaan met een nieuwe groep zwemmers: de masterszwemmers. Dat dit samenviel met de ingebruikname van het nieuwe zwembad is niet geheel toevallig.
 
Zwemmen bij een vereniging geeft meer voldoening dan wanneer je "zo maar" af en toe wat baantjes trekt. Het brengt regelmaat in de gang naar het zwembad en door deskundige begeleiding wordt de zwemtechniek, coördinatie en conditie verbeterd. Verder doe je sociale contacten op met mensen die dezelfde interesse hebben.  Voor een deel van de masters is dit het doel, een ander deel heeft als doel ook het uitkomen op masterswedstrijden.
Officieel kun je in het jaar dat je 20 wordt, meedoen aan deze wedstrijden. De leeftijdscategorieën lopen met steeds 5 jaar omhoog, dus 20+, 25+, 30+, ….. t/m 90+.

Het mastersfeertje is met name de onderlinge gezelligheid bij de wedstrijden en daarbij de strijd die je tijdens je zwemafstand aangaat met je eigen persoonlijk record of met je leeftijd genoten en concurrentes.

Hoewel het meedoen aan deze wedstrijden en de gezelligheid eromheen (soms zelfs met bijvoorbeeld een bbq of mastersbuffet) belangrijker is dan winnen, gaan velen toch ook voor het verbeteren van de eigen prestaties.

Ook de trainingen van de masters wordt verzorgd door deskundige trainers!

Iedere eerste donderdag van de maand drinken we na de training wat.